milivolt electronics world news Salk-Sen_Genel_Bakan_Memi:_ran\'dan_hemire_istemiyoruz-didimhaber.net
31-01-2014

Salk-Sen Genel Bakan Memi: ran\'dan hemire istemiyoruz

Salk-Sen_Genel_Bakan_Memi:_ran\'dan_hemire_istemiyoruz

AYDIN - 31.01.2014 17:30 Cuma

 

Salk-Sen Genel Bakan Metin Memi Türkiye’nin hemire sorununun çözümünün ran’dan veya baka bir ülkeden hemire getirilmesine kar olduklarn söyledi. Ülkenin salk personeli açnn yine ülkenin kendi kaynaklaryla çözülmesi gerektiini söyledi. u anda eitim veren salk okullarnn salk personelinin açn kapatmaya yeterli olmadn kaydeden Salk-Sen Genel Bakan Metin Memi, “ran’dan, baka bir yerden hemire gelmesine, hekim gelmesine ihtiyacmz yok. Bunun yerine ülkemizin kaynaklaryla, eitim seviyesini artrmak kaydyla, bol miktarda örenci alp kendi kaynamzla, kendi insan gücümüzle bu iin çözülmesini istiyoruz.” dedi.

 

Yeni tanan Salk-Sen Aydn ubesinin açlna katlan Genel Bakan Metin Memi, ran’dan veya baka ülkeden hemire getirilmesiyle ilgili konutu. Memi, “Bu, bugünün konusu deil. Türkiye’de salk dönüümle birlikte salkta i gücü 5 kart artt. Ama maalesef salk çalanlarnn oran yüzde 60 artt. Buna çözüm olarak daha önceki süreçlerde yabanc hemire ve hekim gündeme getirildi, ama biz her zaman buna kar çktk ve her zaman kar çkamaya devam edeceiz. Ülkemizin okullar var, hocalar var örenci kapasiteleri var, u anda bizim göreve balayamayan arkadalarmz var. Onun için bizim ran’dan, baka bir yerden hemire gelmesine, hekim gelmesine ihtiyacmz yok. Bunun yerine ülkemizin kaynaklaryla, eitim seviyesini artrmak kaydyla, bol miktarda örenci alp kendi kaynamzla, kendi insan gücümüzle bu iin çözülmesini istiyoruz. u anda 400 bin hemireye ihtiyacmz var. 120 bin hemire ile hizmet veriyoruz. 120 bin hekimle hizmet veriyoruz, 120 bin hekime ihtiyaç var, ama bu sorunun çözümü dardan, baka çözümlerde dardan, baka hemire ya da hekim getirmekle olmamaldr diye bunu bakanla ilettik. Her platformda da konuuyoruz. Bize göre bu sorun çözülecekse kendi içimizde kendi insan gücümüzle kendi okullarmzda verilen eitimle çözülmeli.” eklinde konutu.

 

SALIKTA PLANLAMA ART

 

Türkiye’nin salk açnn u andaki sistemle kapatlmasnn mümkün olmadnn altn çizen Memi, sözlerine öyle devam etti: “u anda Türkiye’nin 400 bin hemire ihtiyacndan bahsediyoruz, ama u anda açlan okullardaki say 70-80 binle telaffuz ediliyor. Türkiye 2023 ylnda salkta bir vizyon ortaya konacaksa burada personel istihdamnn da mutlaka planlanmas lazm. Türkiye’nin salkta ki talebin artt dönemde bu saylarla personel açn gidermek mümkün olmayacak. u an bu konuyla ilgili bir çalma olduunu sanmyorum.”

 

OSMAN AKÇAY | 

 

Keywords: Salk-Sen, Aydn,yabanc Hemire, Metin Memi

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..